tiistai 22. joulukuuta 2015

Jouluvalmistelujen lomassa


Tosi emäntä laittaa possunlihat kiehumaan ja perunasoseen uuniin imeltymään ennen lenkille lähtöä. Tosi tosi emäntä valitsee lenkkireitin siten, että voi paluumatkalla kipaista lähikaupassa. Hain aineksia joulupullaan ja -puuroon. Pullia en tiedä, ehdinkö edes leipoa, mutta onpahan nyt varalla ja tuli samalla niin helposti.


Juoksin kuusi kilometriä raikkaan kuivassa säässä. Lunta ei ole edelleenkään, mikä on sääli näin joulun alla. Jäästä vapaana liplattava järvi ei tuo joulutunnelmaa. Jalat olivat tukkoiset pitkän lenkin jäljiltä. Ihan uusi tunne pitkästä aikaa. Oudolla tavallaan jopa tervetullut. Tuli olo, että olen tehnyt ihan tosissaan jotain.

Viime viikon tavoite oli 33 km. Tämän viikon on 25 ja seuraavan 42. Eikä siitä ole kauankaan, kun 42 tuntui tosi hurjalta määrältä viikossa. Näin sitä kehittyy, ihan huomaamatta. Maksimina pidän viittäkymmentäkahta, koska sen yli mennessä alkaa ajankäyttö olla perhe-elämän kokonaisuuden kannalta kestämätöntä. Jos peruskestävyysvauhti joskus kasvaisi, niin tuota rajaa voisi hilata ylemmäs. Ei vaan tunnu vauhti kasvavan kovin helpolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti